brisalci za avto

Da bo naša vožnja potekala varno in udobno, mora biti tudi naše vozilo tehnično brezhibno. Je res, da brez akumulatorja, motorja, olja, zavor in podobno avto nebi delovali in bi ob napakah ogrožali sebe in vse okoli nas, vendar poleg tega lahko na vožnjo vplivajo tudi brisalci za avto. Brisalci za avto imajo zelo velik pomen, saj nam ob močnih nalivih, sneženju in še kaj, saj pomagajo, da brez problema vidimo na cesto in tako ne ogrožamo nobenega. Prav tako so primerni, ko nam pade kaj na okno med vožnjo in lahko z njihovo pomočjo to odstranimo.

Zato, če še niste, preverite v kakšnem stanju so vaš brisalci za avto, vendar ne le od spredaj, ampak tudi zadaj, saj sta oba dava zelo pomembna. Ob napaka ali slabim delovanju je dobro, da jih nadomestimo z novimi in jih redno pregledujemo. V nadaljevanju vam bomo opisali na kaj moramo biti pozorni, nekaj pa si lahko preberete še na kakšni spletni strani, http://www.brisalci.com/brisalci-za-avto/, ali pa se pozanimate pri najbližjem serviserju, oziroma strokovnjaku.

brisalci za avto

Na koliko časa moramo menjati brisalce za avto?

Brisalci za avto naj nebi bilo potrebno menjati tako pogosto. Bolje je, da na vsake pol leta zamenjamo metlice brisalcev, saj te vplivajo na vidnost pri vožnji, ker se lahko zgodi, da se ob obrabi ne premikajo po steklu tako kot bi se mogle in ga ne očistijo. Ob enem začnejo tudi škripati, razmazati umazanijo in delati črte na steklu. Čas za zamenjavo lahko opazimo tudi tako, da preverimo rob brisalcev, če so na njih vidne razpoke, raztrganine, manjkajoči kosi na gumijastem robu, prožnost in tako naprej. Včasih se lahko zgodi, da je guma slabo nameščena na metlico in to povzroča slabo čiščenje in v tem primeru le nazaj namestimo gumo in preverimo če je vse dobro pritrjeno.

Metlice na brisalcih se lahko okvarijo zaradi različnih dejavnikov, kot so na primer sonce, saj na njih vpliva UV svetloba in ozon, potem olje kateri pride iz izpušnih plinov in pokvari gume, na koncu pa še odpadki v zraku, ki se prenašajo preko zraka. Seveda lahko na njihovo obrabljenost vplivajo še ostali vremenski vplivi, kot so na primer močno sneženje, nalivi, toča in tako naprej.

Kako se kupujejo brisalci za avto?

Brisalci za avto so zelo enostavni za nakup, vendar včasih je dobro, da se pred nakupom pozanimamo o tem kakšnega sploh potrebujemo. Prvi korak katerega moramo storiti, da bodo naši brisalci za avto popolni, je to, da preberemo priročnik za avto. Včasih tam notri piše kakšne metlice potrebujemo, kolikšne velikosti in tako naprej, da bodo delovali tako kot morajo. Če ne najdemo priročnika lahko izmerimo metlice brisalcev in meritve podamo prodajalcu in ga prosimo za pomoč. Dobro je da kupimo originalne brisalce, namenjene za našo serijo avtomobila. Če ne najdemo priročnika lahko pogledamo na internet, kamor vtipkamo našo serijo avtomobila in kakšni brisalci za avto so pravilni. Sigurno boste našli odgovor na vaše vprašanje, sicer pa vam vedno lahko pomagajo strokovnjaki za te zadeve, saj se z tem soočajo skoraj vsak dan, ko pomagajo svojim strankam.

Kje nas čakajo naši brisalci za avto?

Brisalci za avto nas čakajo v skoraj vsaki bližnji trgovini z avto deli ali pa pri najbližjem serviserju. Preden se odpravite tja se pozanimajte ali so sploh dober ponudnik in kolikšne ima cene. Včasih se zgodi, da trgovina nima točno teh brisalcev in boste zato morali počakati še nekaj časa, da jih oni naročijo na internetu preko kakšne spletne trgovine ali pa jih naročite kar vi. Ko jih dobite jih lahko namestite vi ali pa to prepustite strokovnjakom, ki imajo v tem izkušnje in bodo to opravili v nekaj minutah.

Rate this post