Vozila na električni pogonTrenutni časi so za marsikoga težki, saj so osnovni izdatki dostikrat višji od prihodkov. Eden večjih stroškov v gospodinjstvu ali pa pri posamezniku je zagotovo tudi prevozno sredstvo. Avtomobili, ki jih dnevno uporabljamo za prevoz na delo ali v šolo, postajajo pravo razkošje. Največji problem pri tem je cena naftnih derivatov, ki je trenutno dosegla rekordno raven.

V izogib visokim stroškom, so se začela vse bolj uporabljati električna vozila in vozila na  avtoplin. Vozila na električni pogon so revolucionarna novost na tržišču, ki pa ima trentno še svojo ceno. Omenjeni avtomobili so se na tujih trgih že uveljavili, pri nas pa se ta vrsta pogona počasi začenja uveljavljati. Podobno kot so električna vozila, je možno pri nas že nekaj časa preurediti vozila na avtoplin. Sicer je plin nekoliko dražji od električne energije, je pa možen poseg v rabljena vozila.

Na začetku uveljavljanja novih pogonskih sredstev so bila problem polnilna mesta. Teh je bilo zelo malo oziroma so primanjkovala. Trenutno se je zadeva že tako razvila, da za polnilna mesta ne rabimo več skrbeti, saj je le teh pri nas že ogromno.

Rate this post